Q: Hvordan får jeg Java til at virke i Mozilla/Firefox?

A: For at kunne køre Java fra Mozilla/Firefox skal du installere Java.

FreeBSD:


FreeBSD Foundation har af Sun fået licens til at distribuere Java som en binær pakke, derfor er det ikke længere nødvendigt at compilere selv.

Gør følgende: pkg_add -r javavmwrapper Hent JRE fra http://www.freebsdfoundation.org/downloads/java.shtml pkg_add diablo-jdk-freebsd6.i386.1.5.0.07.00.tbz (eller hvad din pakke nu hed)

 Kontroller at /usr/X11R6/lib/browser_plugins indeholder libjavaplugin_oji.so som et symlink.
 (ellers opret det med: 
  ln -s /usr/local/diablo-jdk1.5.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/X11R6/lib/brows

er_plugins med de nødvendige rettelser for arkitektur og version )

Dette skulle så virke uanset om du bruger Mozilla eller Firefox.

Du kan nu starte din browser og gå til "about:plugins" hvor det gerne skulle fremgå at java er enabled.

For at teste om det hele virker kan du prøve sun's java testside: http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml Den vil kommentere at du bruger en ældre Java version, og du får ikke samme billede som eksemplerne, men hvis du kan se din OS version og din Java version, så virker det OK.

Se også: http://www.freebsd.org/java

OpenBSD


[Af: Henrik Kramshøj]

Du opdaterer dine /usr/ports kataloger og skriver: cd /usr/ports/devel/jdk/1.5 && sudo make install

Denne kommando vil fortælle dig at du mangler en masse kildetekstfiler til JAVA. Der er til gengæld links til de steder du skal acceptere en licens og kan downloade filerne. Når filerne er på plads i /usr/ports/distfiles prøver du kommandoen ovenfor igen.

Note: Du skal have mindst 512MB memory og der skal bygges en masse dependencies - drik masser af kaffe eller få en god nats søvn Build af selve JDK tager omkring 1,5 time på en Amd64 2GHz

... Og her mangler så detaljer om at få det bundet ind i Firefox. ... Prøv at kigge på FreeBSD ovenover, og arbejd derfra. ... Rapporter successhistorier til FAQ maintainer.